A GI diéta III. szakasza

Válassz az alábbiakból a megadott mennyiségben!

férfi
12 dkg 16 dkg libamáj
3 dkg 4 dkg kolbász, löncshús, téliszalámi, kenőmájas
0,3 dl 0,4 dl majonéz
1 evőkanál/nap 1,5 evőkanál/nap olajok / használjunk napraforgó+lenmagolajat vagy olivaolajat Vegyesen, hetente 1 – 2 alkalommal együnk halat! /
2 dkg/nap 3 dkg/nap margarin, vaj / nem ajánlott, helyette saját készítésű krémeket használjunk
2 dkg 3dkg mazsola, cukor
3 dkg 4 dkg cukrozott dzsemek, méz
6 dkg 8 dkg fehér kenyér, bagett
1,5  dkg 2 dkg rozsliszt, árpaliszt, búzaliszt
4 dkg 6 dkg rockfort típusú sajt, camembert
1 db 2 db kifli, zsemle
5 dkg 7  dkg fehér száraztészta, köles
2 szelet 3 szelet puffasztott búzaszelet, rizsszelet
10 dkg 14 dkg pattogatott kukorica
20 dkg 30 dkg hasábburgonya, krumplipüré
0,25 0,5 zacskó burgonyachips, kukoricahcips
3,3 dl 4,5 dl tonik, gyömbér, cola, narancsüdítő
10 dkg 14 dkg perec

A III. szakasz szabályai

Ebben a szakaszban meg kell tanulni, hogyan változtathatjuk Meg étrendünket úgy, hogy ne fogyjunk tovább, de ne is hízzunk Vissza. Óvatosan, fokozatosan vezessük be a magas indexű Élelmiszereket az egyéni érzékenységünknek megfelelően!

  1. Először havi 3 alkalommal, majd heti 1 alkalommal fogyasz- Szunk magas indexű élelmiszert! Fokozatosan haladjunk a háromnaponta 1 adagig!
  2. Közben figyeljük testünk reakcióit! Figyeljük meg melyek Azok az élelmiszerek, amelyekre hízással válaszol szer – Vezetünk!
  3. Ne hagyd abba a mozgást, tudatosan használd a Kompenzáció elvét!
  4. Ha nem tudsz lemondani pl. A csokiról, és nagyobb mennyi- Ségben fogyasztod, szigorúan számold a kalóriákat és Fogyassz kevesebbet másból!
  5. Ne egyél az alapanyagcseréd alatt! Számold a kalóriákat!

Mintaétrend III. szakasz

R: zabkása ribizlivel / 1 alacsony, 1 közepes /
T: mandula, alma / 1 közepes, 1 alacsony /
E: vörösboros marhaszelet burgonyapürével, ecetes uborkával / 5 alacsony, 1 magas /
U: 1 körte / 1 alacsony /
V: roston sült gomba sovány túróval, friss salátával / 7 alacsony /

A III. szakasz bevásárlókosara

Gabonamagvak, őrlemények, kenyerek, péksütemények, tészták

Árpaliszt, búzaliszt, zabliszt, zsemle, kifli, fehér kenyér, puffasztott rizs, fehér tészta, burgonyachips, perec, pattogatott kukorica,

Belsőségek, húskészítmények, zsiradékok, sajtok

Kolbászok, libamáj, téliszalámi, löncshúsok, kenőmájas, olajok, margarin, vaj, Rockfort típusú sajtok,

Zöldségek, dszemek, üdítők, kiegészítők

Burgonya, cukrozott dzsemek, üdítők, cola, méz, tejszinhab, mazsola