Minden fejben dől el

Minden fejben dől el

Ha még nem érted el az álomalakot és nem sikerült életmódot váltanod, meg kell értened, hogy a változtatást a gondolataiddal kell kezdeni. A pozitív érzések és gondolatok által sikereket érhetsz el a munkahelyeden, javíthatsz párkapcsolatodon, anyagi helyzeteden és egészséges leszel.

Az érzelmek és gondolatok az életed minden területére hatnak, így ezalól az életmódváltó programod (diéta, edzés, önmegvalósítás ) sem jelent kivételt.

Nézzük a helyzetet lépésről-lépésre az egyik legáltalánosabb problémán keresztül. Szóval realizáltad, hogy felesleges zsírréteg van rajtad, ami nem csak esztétikai probléma, hanem káros hatással van az egészségedre ( számos betegség rizikófaktora a magas testzsír százalék ),az alacsony önértékelésről nem is beszélve.

Mit teszel? Pánikszerűen elkezded kontrollálni, hogy mit teszel a szádba, órákig küzdesz a fárasztó testedzéssel, amihez úgy állsz hozzá, hogy inkább már túllennél rajta, lélekben nem is vagy ott és csak szenvedsz. Ha már többször nekivágtál a diétának és megélted a jojó effektust, valahol el sem hiszed, hogy sikerülhet.

Minden csak a hozzáállásodon múlik. Gondolj bele: kínszenvedéssel edzel, nem élvezed a tested átalakulásának folyamatát, minél gyorsabban akarsz a kívánt célodhoz eljutni, a tested jelenlegi állapotát minél gyorsabban magad mögött akarod hagyni. Ha aggódva és türelmetlenül táplálkozol, bosszankodsz, hogy már megint edzeni kell menned, szerinted eléred valaha is a célodat? Ha ilyen a hozzáállásod, tarthatsz 1000 kalóriás diétát is, semmi változást nem fogsz tapasztalni, vagy ha igen, az eredmény nagyon rövid ideig fog tartani és újra a kiindulóponton landolsz.

Gondoltál már arra, hogy csinálhatod másképpen is?

Az életmódváltók csupán 5% – a sikeres a 95% elbukik, jojózik. Mit tud ez az 5%, amit a többiek nem? Meg tudják változtatni gondolataikat önmagukról, tudnak változtatni megrögzött táplálkozási- életviteli szokásaikon, át tudják írni a fejükben levő „ szoftvert”úgy, hogy közben elfogadják testük jelenlegi állapotát. Az edzést, a táplálkozást, a változásokat egy nagy lehetőségnek, önismereti kalandnak tekintik.

Tehát: szeretheted magad így is, nemcsak akkor, amikor rendelkezel az általad vágyott alakkal. Te juttattad a tested ebbe az állapotba, ugyanúgy a Te faladatod is a folyamatot visszafordítani. Egy tested van, ha tönkreteszed, nem fogsz újat kapni. Gondolj bele. A tested már jelzett, hogy nem jó neki ez az életmód, amit folytatsz. Ebben a testben élsz, tiszteld meg azzal, hogy életadó, egészséges táplálkozást folytatsz és folyamatosan karbantartod. Tudod: ép testben ép lélek… Ez nem azt jelenti, hogy néha nem engedheted el magad és a kalóriák számolgatása nélkül ehetsz egy jót a családoddal. Ha egyébként egészségesen táplálkozol és rendszeresen edzel, ezek az alkalmak nem fognak bűntudatot kelteni benned.

Tiszteld meg az ételt: minden falatot úgy nyelj le, hogy tudod, építi majd a tested, javadra válik és hozzásegít majd a kívánt testsúly eléréséhez. Azt a diétát válaszd, amelyik számodra megfelelő. Érezni fogod a tested visszajelzéseiből, figyelj tudatosan a tested válaszreakcióira.

A legfontosabb, hogy tarts mértéket és szeresd a tested. Ha szereted önmagad, sokkal könnyebb önmagaddal és ezáltal a testeddel is törődni kívül-belül egyaránt.

Az én tanácsom: próbálj az éppen megoldandó feladathoz egész lazán hozzá állni. Felejtsd el az erőlködést és az erőfeszítéseket. Amint erőfeszítéseket teszel, blokkokat alakítasz ki magadban, ráerősítesz a nemkívánt dolgokra és nem fogod elérni a célod. Csak lazán. Ne törődj az idővel, csak érezd jól magad közben, a feladatot ne kötelességként éld meg, hanem lehetőségként. Játssz, mintha álmaid teste már a tiéd volna.. Ha túl kövér vagy túl sovány vagy, mit gondolsz, hogyan éreznéd magad, ha már most tökéletes lenne a súlyod? Másképp az biztos. Minden megváltozna benned. Másképp járnál, másképp beszélnél, másképp tennéd a dolgokat. Akkor járj már úgy most ! Beszélj már úgy most! Tegyél úgy már most !

Légy laza, magabiztos, már most táplálj pozitív érzéseket a tested iránt. Meg fogja hálálni.

Élvezd a változtatásokat, végezz olyan mozgást amit szeretsz, tanulj meg együttműködni a szervezeteddel!

Hiszen tudod, hogy kívülről csak az válhat valóra, ami belülről már létezik.