Narancstalanítás 1. lépés

Valószínű, hogy azért olvasod a levelem, mert már nem akarsz együtt élni a narancsbőröddel és  nem tudod elfogadni a tükörben látottakat. Ebben az esetben meg kell hoznod a  döntést a VÁLTOZTATÁSRA! Változtatni pedig nem könnyű, hiszen régi szokásokat kell átírnod, újakra  cserélned!

A program összeállításakor arra törekedtem, hogy ne legyen nagyon drasztikus, viszonylag könnyen be tudd illeszteni a mindennapjaidba. Ha kitartó leszel, nem csak a bőröd lesz simább, de egészségesebbé is válhatsz! A rossz hír az, hogy ezek a változások nem 2 nap alatt következnek be, de bízom benned, és állandóan figyelni foglak, hogy ne maradj le, csináld végig!

Méregtelenítés és a vizesedés megszüntetése

Az előzőekben már szóba került, hogy a női kötőszövet felépítése kedvez a cellulitisz kialakulásának. A képen is láthatod, hogy a probléma mélyen gyökerezik, és csak komplex módon orvosolható! Fontosnak tartom a tudatosságot ezen a téren is, mert a motiváltságodra szükség lesz! Nézzük meg bőrünk szerkezetét!

narancs-05A bőr külső rétege a hám, alatta helyezkedik el az irha – benne a kötőszöveti rostok hálózata. A  kollagénrostok vízszintes elhelyezkedése kedvez a „ zsírzsebek” kialakulásának. Nagy pech, hogy az irha rétegünk vékony, így az alatta levő rétegben, a bőraljában levő zsírsejtek   ha megtelnek  méreganyaggal és vízzel, felfelé nyomulva hamar göröngyössé, ültetvényessé teszik a bőrt. Az 1. lépésben a megnövekedett zsírsejtek méretét fogjuk csökkenteni.

Mivel örökre sima bőrrel szeretnénk jönni – menni, ezért vedd komolyan ezt a nagyon fontos lépést! Ha következetesen csinálod, azonnali eredményeket fogsz látni !

A következő feladatokat 1 hétig kell csinálnod!

1.feladat: A nyirokkeringésedet felpörgető italok elkészítése

  • Facsarj 1 citrom levét 2,5 dl vízbe és idd meg felkelés után!
  • 2,5 dl vörös áfonya levet keverj össze 2 l vízzel, és kortyold el a nap folyamán!
  • 2,5 dl áfonyás vízbe  keverj 1 evőkanál őrölt lenmagot és kortyolgasd el reggel!
  • Közvetlenül lefekvés előtt igyál még egy pohárral a lenmagos – áfonyás vízből!

Tudom, hogy nehezet kérek, hiszen  fél liter vizzel kezdeni reggel? Ráadásul az elkészített áfonyás vizedet mindenhova magaddal kell vinni, hogy tudj belőle kortyolgatni, hiszen a bőséges folyadékbevitel feltétele a méregtelenítésnek.

2. feladat: készíts kávés – olivaolajos  pakolást! 

Fél csésze őrölt kávét keverj össze ¼ csésze barna cukorral! Dörzsöld be olivaolajjal az ültetvényedet, majd vidd fel rá a kávés keveréket. Ezután tekerd be fóliával / ne túl szorosan /, és hagyd hatni legalább 10 – 15 percig! Mosd le, és élvezd a bőröd simaságát! A 2. lépésben a táplálkozásod ésszerűsítéséről lesz szó.

Sok sikert, kitartást!
László Irén