Narancstalanítás 4. lépés

Mozogj  rendszeresen!

Amint helyre raktad az étrended, a következő lépés az, hogy tervezd meg az edzéseidet és mozogj rendszeresen. Minden olyan edzésre fektess megfelelő hangsúlyt, amelyik az izomformálásban és a test alsó részének alakításában játszik szerepet.

Ezek az edzések segítenek megformálni az érintett területek alatti izmokat, megfelelő alátámasztást biztosítva a bőr alatt meghúzódó zsírnak. Ezzel megszünnek a zsebecskék, amik a narancsbőrös megjelenést okozták. Légy minél aktívabb, eddz rendszeresen!

Néhány tanács, az új szokások bevezetéséhez.

A narancstalanító program legnehezebb része a táplálkozási szokások átírása, megváltoztatása. Amint kitakarítottad a konyhádat, itt az ideje feltölteni az éléskamrádat és hűtődet olyan egészséges ételekkel, amiket fogyaszthatsz. Nagyon fontos, hogy előre felkészülj, hiszen ha felkészült vagy és a megfelelő ételek vannak kéznél, nagyobb valószínűséggel fogod megenni őket, amikor rád tör az éhség. Amikor az ember változtat az étrendjén, előfordul, hogy visszaesik időnként. Hiba lenne a tökéletességet elvárnod magadtól, mivel senki sem tud mindig 100%-osan egészségesen étkezni. Inkább az számít, hogy miként tudod kezelni ezeket a visszaeséseket. 

Ha hagyod, hogy egy kicsike visszaesés mértéktelen evéssé fajuljon, az gondot fog jelenteni a hosszú távú eredményeidben, és akár még több narancsbőr kialakulásához is vezethet. Viszont ha észleled, hogy visszaestél, és a haladásod érdekében rögtön cselekedsz, komoly sikerek elébe nézel.

Nem a visszaesés okozza a kudarcokat, hanem az erre történő reakció.

Szóval maradj mindig pozitív és folyamatosan tartsd szem előtt a következő lépést! Ha úgy érzed, hogy egy teljes étrendbeli változtatás egyszerre túl sok lenne neked, akkor vezesd be lépésenként. Például első körben hajítsd ki a gyorsételeket az étrendedből. Amint ehhez hozzászoktál, iktass be napi több adag gyümölcsöt és zöldséget az étrendedbe.

Ha ezzel is megvagy, iktass ki minden fehér kenyeret és ehhez hasonló terméket. Néhány embernek lépcsőzetes haladásra van szüksége, különben lehengerelve érezhetik magukat és könnyen bedobhatják a törülközőt a magas stressz miatt. Mérd fel a saját helyzetedet, mi az, amit még képes vagy kezelni. Természetesen minél gyorsabban végzel az étrendedben szükséges változtatásokkal, annál hamarabb láthatod az eredményeket. Haladj lassabban, fokozatosan bevezetve az új ételeket, szokásokat, így biztosabban célba érsz.

Az egyensúly, valamint tested és szokásaid ismerete kulcsfontosságú. 

Ebben az esetben is érvényes a 30 napos szabály, amely szerint egy új szokás bevezetését 30 napig kell gyakorolnod ahhoz, hogy a Tiéd legyen. Az életmódnaplódba tegyél minden este egy pipát, ha sikerült  az újat megvalósítanod! A hónap végén számold meg a pipákat ! Ha kevés jó napod volt, akkor az a szokás távol áll tőled, keress újat, kérj tanácsot, ne bajlódj vele! Most már birtokodban van a narancsbőr-mentességhez vezető összes lépés ismerete. Ne dőlj be a csodakrémek, nadrágok, masszázsok stb. ígéreteinek! Kövesd következetesen ezt a programot és biztosan eléred a narancsbőrmentességet, hiszen a CSODA BENNED VAN!

Sikereket! László Irén