Narancstalanítás bevezetés

Még  javában tart a nyár, így aktuális lehet egy gyorstalpaló tudásanyag a narancsbőr megszüntetésére. Bár a narancsbőr nem a világ legnagyobb problémája, mégis a nők 95% -ának  okoz kellemetlenséget.

narancs-01Lehet hogy Te is ismered azt az érzést, amikor felfedezed megjelenését  a comb és a fenék területén, de bármely testrészeden találkozhatsz vele, ahol  felhalmoztál némi zsírt.

Először csak összecsippentve a bőrödet észleled az egyenetlenséget, később már állásban is látszik, elhanyagolt esetben már fekvésben is egy narancs, súlyosabb esetben karfiol ültetvényben „ gyönyörködhetsz”.

Ha  túlsúlyt cipelsz magadon, biztosan érintett leszel, de akkor sem érezheted magad  biztonságban ha normál testsúlyú, vagy akár sovány testalkatú vagy.

Az élet nagy igazságtalansága ugyanis az, hogy ideális testsúlyú, egészséges életmódot élő, rendszeresen mozgó nőket is érheti kellemetlen meglepetés narancsbőr ügyben.

Mindenesetre a látvány rendesen megtépázza az önbizalmunkat, az edzésbe, az életmódba  vetett hitünket pedig alapjaiban rendíti meg.

Nézzük az ellenséget, tudjunk meg minél többet róla, hogy eredményes akciótervet készíthessünk. Azt jó ha tudod, hogy a cellulitis  makacs társ és nem lehet egyik napról a másikra megszüntetni, tehát kitartó, következetes munkára lesz szükséged!

A sokféle megközelítés közül az az igazság, hogy a nők kötőszövetének a  szerkezeti felépítése olyan, amely kedvez a cellulit kialakulásának.  A bőr külső rétege a hám, alatta található az irha – benne a kötőszöveti rostok hálózata –, végül pedig a bőralja következik, mely a zsírsejtek rétege. Ez a réteg szolgál kalóriatárolásra, védelemre, és jórészt ennek a zsírrétegnek a növekedése okozza az elhízást. A zsírsejtek egészen miniatűr nagyságúból akár babszem méretűvé tudnak duzzadni. Ha a bőraljában lévő zsírsejtek megnőnek – mert a zsír, a folyadék, és a sok méreganyag felhalmozódik bennük–, akkor csak felfelé tudnak tért hódítani. A kötőszöveti elemek közé ékelődve a megnövekedett zsírsejtek apró göröngyök formájában türemkednek ki, és göcsörtössé teszik a bőrfelszínt. A női kötőszövetben a kollagénrostok vízszintes elhelyezkedése miatt  a „zsírzsebek” hamar kialakulhatnak.

Képzeld el úgy, mintha egy hálós táskába jó erősen belenyomnál  egy felcsavart hálózsákot.

Mi fog történni? A háló elkezd beleékelődni a hálózsákba, ezzel kis kitüremkedéseket létrehozva a hálózsákon. Jó mi?

Megjelenését jelzésnek is tekintheted, hiszen ha eldurvult a helyzet, az az egészséged szempontjából sem kecsegtet semmi jóval. Méreganyagok halmozódtak fel a szervezetedben, nincs topon az anyagcseréd sem, nincs rendben a táplálkozásod, és az időd nagy részét biztosan nem az edzőteremben töltöd.

Szükség lesz az életmódod átgondolására, de emellett még számos praktikát is bevethetsz a siker érdekében.

Ebben szeretnék neked segíteni és elkészítettem egy négy frontos akciótervet, amit lépésről – lépésre fogunk megvalósítani.

Figyeld a postaládádat, mert csütörtökön megtesszük az első lépést!

narancs-04