Néhány jótanács a szép hasizmok eléréséhez

Néhány jótanács a szép hasizmok eléréséhez

Hagyd ki a felüléseket az edzésprogramodból! A felülés a legismertebb, de a leghaszontalanabb gyakorlat is egyben.

A csípőhajlítók dolgoznak a hasizmok helyett, ráadásul még a helytelen testtartásra is rádolgozol. Ehelyett inkább végezz saját testsúlyos gyakorlatokat, amelyek bekapcsolják a stabilizáló törzsizmokat is az edzésbe. Ilyen pl.:a plank vagy TRX-el a crunch. Úgy erősödnek majd a törzsizmaid, hogy közben a tartásod is javulni fog.

Végezz spiderman push-up-ot!

Ez a fajta fekvőtámasz tökéletesen megdolgoztatja a has felső, és alsó részét, valamint a ferde hasizmokat, és a bordaközi izmokat. Helyezkedj el mellső fekvőtámaszban, kéz a váll alatt, feszítsd meg a has-, és farizmaidat, zárd a lapockáidat, és lassan egyenletes tempóban engedd le a tested egészen a talajig, közben a bal térdedet húzd a bal könyöködhöz, told fel magad kiinduló helyzetbe, majd cserélj oldalt.

Törekedj a helyes testtartásra!

A görnyedt, hanyag testtartás nemcsak rossz megjelenést, kevés oxigént, hanem ellustult far-, és hasizmokat is eredményez! A helyes testtartás fenntartása aktiválni fogja azokat a mélyen fekvő izmokat, amelyekben a szilárd törzsizomzat ereje rejlik.

Mountain climber – mássz hegyre!

Ezt a gyakorlatot csinálhatjuk bárhol. Helyezkedj el fekvőtámaszban, feszítsd meg a törzsizmaidat, egyik lábadat húzd a mellkasod alá, és végezz futómozgást a lábaddal, ügyelve arra, hogy a tenyered végig a vállad alatt, a törzsed pedig feszesen maradjon. Végezd a gyakorlatot 4×60 mp-ig, olyan gyorsan, amennyire csak bírod. Ezzel fokozhatod a zsírégető hatást. Ha lassan dolgozol, fókuszálj a hasizmaidra, hogy feszesebb és erősebb legyen.

Végezz statikus gyakorlatokat!

Izmaink egyaránt tartalmaznak lassú és gyors rostokat. A statikus gyakorlatok egyszerre célozzák mindkettőt, ezzel növelve az erőt és a stabilitást, valamint az izmok keresztmetszetét. Helyezkedj el alkartámaszban, és tartsd ezt a pozíciót 4x 20 mp-ig. A tested olyan feszes és mozdulatlan legyen, mint egy deszka. A statikus gyakorlatokat mindig dinamikussal kombináld.

Kerüld a rossz szénhidrátokat!

Ha gyorsan szeretnél változást, akkor kerüld a finomított cukrok, a finomított fehér liszt, az agyonkezelt tej és a finomított fehér asztali só fogyasztását,.Tehát: felejtsd el a cukrot, válts teljes kiőrlésű lisztre, legyél biztos benne, hogy az általad fogyasztott tej biogazdálkodásból származik és hormonmentes, fogyassz 6g-nál kevesebb sót naponta.

Kerüld a stresszt!

A stressz egy természetes válasz a külső ingerekre, de ha túl sok van belőle hízáshoz vezethet. Ugyanis a tartósan magas kortizol szint hasi zsírpárnákat pakolhat a derekad köré. Ha kombinálod a hosszan tartó stresszt más káros tényezőkkel, mint pl.: a túl kevés alvás, a túlzott alkoholfogyasztás, a dohányzás, vagy a drogfogyasztás, búcsút mondhatsz a kocka hasnak. Figyeld meg, hogy elég időt töltessz-e pihenéssel? A rendszeres, elegendő hosszúságú (7-9 óra) és mély alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy jókedvűnek érezd magad, és ezáltal enyhítsd a rád háruló stresszt.